NYHET

26 forskere fra universiteter verden rundt påpeker at halvparten av deltakerne i WHOs gruppe som har etterforsket koronavirusets opprinnelse, består av kinesiske borgere. Nå ønsker de en ny granskning.

Forskeropprop for ny opphavsgranskning

I et åpent brev kommer 26 forskere med ramsalt kritikk av WHOs opphavsgranskning. Nå vil de ha en ny undersøkelse.

Publisert

I et åpent brev publisert i Wall Street Journal i forrige uke ber 26 forskere fra universiteter verden rundt om en ny og full granskning av virusopphavet i Kina.

I brevet fremføres en sterk kritikk mot WHOs pågående granskning av opphavet, som er forventet publisert tidlig i neste uke: «Vi ønsker særlig å øke offentlighetens bevissthet om at halvparten av deltakerne i den felles granskningen, består av kinesiske borgere hvis vitenskapelige uavhengighet kan være begrenset», skrives det i brevet. Det fremheves også «at internasjonale medlemmer av den felles granskningen må stole på informasjon kinesiske myndigheter har valgt å dele med dem, og at enhver felles granskningsrapport må godkjennes av både kinesiske og internasjonale medlemmer i gruppen».

På bakgrunn av dette skriver forskerne som har signert brevet at: «Vi har konkludert med at teamet ikke hadde mandatet, uavhengigheten eller de nødvendige tilgangene til å gjennomføre en fullstendig og ubegrenset undersøkelse av alle relevante SARS-CoV-2 opprinnelseshypoteser – enten det er naturlig eller en laboratorium/forskningsrelatert hendelse».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS