NYHET

Glitre Energi Produksjon
Glitre Energi Produksjon

Kommunalt kraftselskap mister to av tre strømkroner

– Hele Norge forventer at kraftselskapene hover inn, men vi er også rammet av situasjonen sier konsernsjef i Glitre Energi Pål Skjæggestad

Publisert Sist oppdatert

I går skrev Minerva om hvordan de finansielle sikringsstrategiene til flere offentlig eide kraftselskaper har ført til at selskapene ikke realiserer verdien av høyere strømpriser, men i stedet taper penger på sine finansielle instrumenter når kraftprisen går opp.

I går leverte også Glitre Energi sin rapport fra andre kvartal 2022. Selskapet eies av til sammen 19 ulike kommuner i Buskerud, og i likhet med andre kommunale kraftselskaper tapes det nå store beløp på finansiell sikring sammenliknet med dagens strømpriser.

Av regnskapet fremkommer det at selskapet i andre kvartal tapte to av tre strømkroner på finansiell sikring ved at realisert kraftpris var 67 prosent lavere enn markedsprisen. Gjennom grunnrenteskatten må produksjonen likevel beskattes til markedspris. Selskapet ender derfor med et negativt årsresultat.

Resultat før skatt i 2. kvartal 2022 ble 203,5 millioner kroner mens resultat etter skatt ble -20,0 millioner kroner som følge av en høy skattekostnad på 223,4 millioner kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS