NYHET

Foto: Andreas E. Masvie

Konservatismen kan gjenopprette orden i kaoset

Men hvilken form for konservatisme kan gjøre det – og hvilken form er i seg selv kaotisk? Minerva har samtalet med Torbjørn Røe Isaksen og Asle Toje.

Publisert Sist oppdatert

Hverdagen til enhver statsråd er hektisk. Og om ikke det var nok: Høyre har akkurat gjort et middelmådig valg. Likevel prioriterer altså Torbjørn Røe Isaksen å være med å planlegge og utføre en foredragsserie med Minerva og Asle Toje om noe som ikke egentlig omhandler ministerens embete: en idédebatt om konservatisme.

– Jeg gjør det fordi det er gøy og viktig. Det er gøy fordi det mest spennende med politikken er de underliggende ideene. Det er viktig fordi konservatismen som idétradisjon og tilnærming til politikk har noe vesentlig å bidra med til vårt samfunn. Samtidig er det mer utfordrende å fange den konservative idétradisjonen og det den faktisk kan bidra med, enn hva som er tilfellet for mange andre idétradisjoner.

– En rekke konservative anklager de politiske elitene for å utgjøre kjernen av kaoset vi nå kan observere. Er det her også en selvransakelse for din egen del?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS