NYHET

Anthony Fauci har lenge benektet at USA har finansiert kontroversielle viruseksperimenter i Wuhan, men nylig frigjorte dokumenter forteller en annen historie.

– Fauci har ikke vært sannferdig om hva slags eksperimenter USA har finansiert i Wuhan

Professor i medisin ved UiO Stig Sophus Frøland mener det er utvilsomt at USA har finansiert kontroversielle gain-of-function-studier på koronavirus i Wuhan. Han frykter Anthony Faucis håndtering av spørsmålet vil kunne utløse en tillitskrise for forskning og pandemihåndteringen.

Publisert

I takt med at hypotesen om at pandemien begynte som et laboratorieuhell blir tatt seriøst, er det også dukket opp en debatt i USA om hvorvidt landets helsemyndigheter har finansiert og støttet opp om kontroversielle gain-of-function-eksperimenter med koronavirus i Wuhan.

Påstander om at amerikanske helsemyndigheter har finansiert gain-of-function- studier i Wuhan har lenge blitt benektet på det aller sterkeste av Anthony Fauci, som er direktør ved Institute of Allergy and Infectious Diseases. Under en høring i Senatet tidligere i år ble Fauci konfrontert med vitenskapelige artikler skrevet i samarbeid mellom den New York baserte ideelle organisasjonen EcoHealth Alliance og Wuhans virologiske institutt, med spørsmål om hvorvidt disse eksperimentene var gain-of function.

Fauci svarte den gangen kategorisk avvisende, og begrunnet sitt syn med at innholdet i artikkelen var vurdert av hans stab til å falle utenfor definisjonen av slike eksperimenter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS