KOMMENTAR

Skeiv PST-kritikk treffer skjevt

PSTs tips i forkant av terroren i sommer var for vag til å varsle Oslo-politiet, og sannsynligvis for vag til at befolkningen ville akseptert en dempet Pride-feiring.

Publisert

Kritikken mot landets sikkerhetsmyndigheter har sittet løst etter at VG forrige uke kunne avsløre at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) via en hemmelig agent fra Etterretningstjenesten mottok tips 19. juni 2022 – bare dager før skuddene i Oslo 25. juni – om at det forelå planer om et terrorangrep i Skandinavia. PST informerte ikke politiet, statsminister Jonas Gahr Støre eller justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, og jobbet fremdeles med å etterforske tipset da terroren traff hovedstaden. To mennesker ble drept og 24 skadd.

Blant kritikerne den siste uken finner vi blant annet leder for Oslo Pride Dan Bjørke og en av de 24 skadde, Espen Evjenth. I intervju med NRK fremkommer det at de er skuffet over informasjonen som nylig er kommet frem.

«Akkurat nå føles det jo som at alt dette kunne vært unngått. At jeg kunne unngått å bli skutt, at folk kunne unngått å dø, og at folk kunne unngått skader, de psykiske lidelsene og alt som har fulgt i etterkant av terroren», sier Evjenth til NRK.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS