Flere tidligere studenter og andre som arbeider innen kunstfeltet uttrykte tydelig begeistring for trappestuntet i august.
Flere tidligere studenter og andre som arbeider innen kunstfeltet uttrykte tydelig begeistring for trappestuntet i august.

Er norsk kulturliv for lite for Metoo-avsløringer?

Eksperter på presseetikk er delte i oppfatningen om det var riktig å offentliggjøre navnet på Oslo Danse Ensemble.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden avdekket Minerva at den nå avskedigede professoren ved KHiO også var ansvarlig for å ansette egne studenter ved Oslo Danse Ensemble (ODE), som er en av landets mest anerkjente danseinstitusjoner.

At Oslo Danse Ensemble i en årrekke var regnet som den viktigste arbeidsgiveren for KHiO-studenter på linjen der professoren underviste, gjør at maktforholdet mellom professoren og hans studenter var langt større enn det som har tidligere har fremkommet, påpekte vi da.

Da vi tidligere spurte "Har pressen vært for slapp i #Metoo?", pekte vi på at flere medier valgte ikke å omtale professorens dobbeltrolle, til tross for at flere kjente til den. Årsaken er at det å omtale professorens rolle ved Oslo Danse Ensemble, ville gjøre det lett å identifisere ham.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS