Sanna Sarromaa er ansatt som nyhetsjournalist i Minerva, og begynner i jobben i slutten av april.
Sanna Sarromaa er ansatt som nyhetsjournalist i Minerva, og begynner i jobben i slutten av april.

Sanna Sarromaa blir ny journalist i Minerva

Sarromaa, som i dag er lektor og forfatter, er kanskje best kjent som Norges-refser i VG – men har mye mer å by på, sier redaktør Nils August Andresen i Minerva.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det kjent at Minerva har ansatt Sanna Sarromaa (44) som nyhetsjournalist. Sarromaa er i dag bosatt på Lillehammer og er lærer ved Ajer ungdomsskole på Hamar. Hun har fra tidligere en doktorgrad i sosiologi, har gitt ut fire bøker, deriblant Norske tabuer (2016) og Skilsmisseboken: En overlevelsesguide (2019), og har representert Venstre både i kommunestyre og i fylkestinget.

– Sanna Sarromaa var drømmekandidaten vi ikke engang hadde drømt om, sier ansvarlig redaktør i Minerva Nils August Andresen.

Og Minerva beskrev faktisk sin drømmekandidat i en video de la ut for å skape litt oppmerksomhet om stillingsutlysningen:

– I desember laget vi en video hvor vi ironisk listet opp kvalifikasjoner vi ser etter i en journalist: Der nevnte vi blant annet latinkunnskaper, doktorgrad, lang erfaring fra politikk og journalistikk. Og at det selvsagt måtte være en kvinne!

Andresen forklarer at poenget med den ironiske videoen var det motsatte: Du trenger ikke å ha alt dette, så lenge du har et kvikt hode og kan skrive.

– Men da vi fikk søknaden fra Sanna, og skjønte at hun faktisk har både latin, doktorgrad, lang erfaring fra politikk og journalistikk – i tillegg til et åpenbart kvikt hode og skriveegenskaper som både har gledet og ergret hundretusenvis av nordmenn, var det mer enn vi hadde turt å drømme om.

Nyhetsredaktør Alexander Zlatanos Ibsen forklarer at det også var spennende å møte kvinnen bak Norges-refseren så mange kjenner fra VGs spalter:

– Å være nyhetsjournalist og å være riksrefser er to ulike roller. Vi var imponert over Sannas tanker om journalistrollen. Hun tenker kvikt og nytt og har kreative innganger til de fleste spørsmål. Jeg gleder meg til å jobbe med henne! Sammen med Sibelius er hun min favoritt-finne, sier Ibsen.

Minerva har også snakket med Sanna Sarromaa om hennes nye jobb. Hun forteller at hun er mangeårig Minerva-leser og -lytter.

– Det er to ulike ting å refse nordmenn i VG og å være journalist i Minerva. Jeg har lyst til å leve av å skrive, og i Minerva kan jeg leve av å skrive sammen med de kloke folkene der, forteller hun.

– Men vil riksrefseren forstumme helt?

– Nei, det er alltid plass til litt riksrefsing også, forsikrer nyhetsredaktør Alexander Zlatanos Ibsen.

Sanna Sarromaa begynner i jobben i slutten av april.

Powered by Labrador CMS