– Vi har ikke nå tatt en beslutning om når vi vil sette renten ned, sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache på dagens pressekonferanse.

LO tror Norges Bank fremover vil legge mer vekt på sysselsetting

Norges Bank utsetter første rentekutt. – Det kan fortsatt være at de senker i september, sier Frank Jullum i Danske Bank likevel. LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad tror Norges Bank vil legge mer vekt på sysselsettingen etter sin oppdatering av strategien.

Publisert

Norges Bank laget ikke nye prognoser til rentemøtet denne uken, men har vurdert ny informasjon opp mot anslagene i mars.

– Vi har ikke nå tatt en beslutning om når vi vil sette renten ned. Frem mot vårt rentemøte i juni vil vi få mer informasjon om den økonomiske utviklingen. Da vil vi også legge frem nye prognoser. Informasjonen vi har fått så langt, kan tyde på at det kan bli behov for å holde renten oppe noe lenger enn vi så for oss i mars, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache fredag etter at Norges Bank igjen holdt styringsrenten uendret på 4,5 prosent, som ventet.

Rentene internasjonalt har steget, mens kronekursen er noe svakere enn hva Norges Bank har lagt til grunn. Særlig har amerikanske dollar steget. Påslaget i det norske pengemarkedet er noe lavere enn anslått, noe som innebærer at pengemarkedsrenten som ligger til grunn for bankenes utlåns- og innskuddsrenter er lavere enn Norges Bank har lagt til grunn når de setter styringsrenten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS