Representant i den russiske Dumaen Andrej Guruljov mener Russland bør utslette Frankrike (eller Storbritannia) med atomvåpen for å avskrekke Vesten og sikre russisk seier.

– Gjennomfør ett atomangrep mot Frankrike, så er det over

På TV hevder Kremls propagandister at vestlige lands militære støtte til Ukraina gjør dem til legitime mål for preventive russiske atomangrep.

Publisert Sist oppdatert

Russisk propaganda går sin vante gang etter den ortodokse julefeiringen forrige uke. På programmet Søndag kveld med Vladimir Solovjov sist søndag rettet den kontroversielle programlederen og propagandisten og flere gjester nok en gang atomtrusler mot vestlige land.

Frankrikes nylige løfte om å sende stridsvogner til Ukraina hadde tydelig skapt irritasjon, og både Solovjov og flere av gjestene slo fast at landet må anses som stridende part i krigen. Dermed er det åpent for et atomangrep mot Frankrike, mente de.

Russisk propaganda presenterer Ukraina-krigens gang som et eksistensielt spørsmål for Russland, og legger slik det retoriske grunnlaget for bruk av russiske atomvåpen mot mål i Ukraina eller Vesten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS