NYHET

Rørgaten på Tyssfallene er et beskyttet norsk kulturminne.

Kraftmilliarder forsvinner i finansielt tapssluk

Finansiell inntektssikring fører til at flere offentlige kraftselskaper taper gevinsten fra høyere strømpris. Flere milliarder kroner er allerede gått tapt, og mer kan det bli om prisene forblir høye.

Publisert Sist oppdatert

Med dagens strømpriser har de fleste av oss antatt at det som et plaster på såret i hvert fall ville bli rekordstore overskudd i de kommunale og statseide kraftselskapene.

Tidligere i år luftet da også leder for landets største kraftkommune, byrådsleder i Oslo Raymond Johansen, ideen om bruke de store inntektene fra kraftsalget fra kommunens kraftselskap Hafslund til en egen strømstøtteordning for Oslo. Høyres Anne Rygg har på sin side vært bekymret for at kommunen rett og slett skal få for mye penger på hendene. «Jeg håper de besinner seg», uttalte hun i forrige uke, og advarte samtidig å spre om seg med den nyvunne kraftformuen.

Men Ryggs bekymring ser dessverre ut til å være grunnløs, både for Oslo og andre kraftkommuner. For i takt med med at de offentlig eide kraftselskapene har presentert sine kvartals- og halvårsregnskap, har en helt en annen og oppsiktsvekkende virkelighet kommet til syne: Ekstraprofitten selskapene skulle ha oppnådd som følge av høyere strømpris, er i stor grad gått tapt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS