Sir Graham Brady

– Vi har presset velgernes tålmodighet

Det er ingen venstrebølge i Storbritannia, mener toryenes parlamentariske leder. Han er likevel temmelig sikker på at Labour vinner 4. juli. Selv stiller han ikke til gjenvalg for første gang siden 1997.

Publisert Sist oppdatert

Ingen nåværende britisk politiker har sittet nærmere makten og begivenhetenes sentrum enn Graham Brady. Han ble valgt inn i Parlamentet i 1997, i skyggen av Tony Blairs valskred for Labour. Siden 2010 har han ledet The 1922 Committee, som er det viktigste organet i britisk politikk man ikke har hørt om. 

1922-komiteen utgjør den reelle parlamentsgruppen for de konservative i Underhuset. Her samles alle representanter som ikke er i regjering eller i skyggeregjering. Det er denne komiteen som avgjør tillitsvotum mot ulike regjeringsmedlemmer og statsministre. Siden Brady tok over formannskapet i komiteen har han forholdt seg til fem statsministre til eget parti, i tillegg til å gjennomleve brexit og tronskifte. Brady søker ikke gjenvalg, og kommer til å gå av som den lengstsittende lederen av 1922-komiteen noensinne.

Mye på spill

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS