NYHET

– 8. mars-toget har hovedparoler jeg er svært uenig i, og tar til orde for flere kampsaker som jeg mener strider med kvinners interesser, sier Mathilde Tybring-Gjedde (H). Hun trekker bl.a. frem kravet om sekstimersdag og vern av sexkjøpsloven som eksempler.

– Hvis 8. mars drukner i ytre venstres paroler, er det heldigvis ikke feminismens undergang

Vi har spurt borgerlige politikere om de skal gå i 8.mars-tog.

Publisert Sist oppdatert

Kvinnedagen står for tur, og årets hovedparole er Abort er kvinners valg – Fjern nemndene. Men det som skal være en kampdag for kvinners rettigheter, er ikke alltid like lett å forholde seg til for kvinner og feminister på borgerlig side av politikken.

I Oslo arrangeres 8. mars-toget av Kvinnefronten, som definerer seg som en radikal feministisk organisasjon. Med hovedparoler som «Stopp regjeringens angrep mot kvinner» har det vært vanskelig for mange borgerlige å føle seg hjemme med sitt engasjement. Under parolemøtene har det ofte toppet seg i diskusjonen om sexkjøpsloven: Unge Venstre har tradisjon for å stille som eneste eller en av få borgerlige fraksjoner, men hvert år har deres forslag om å fjerne sexkjøpsloven blitt stemt ned.

Men burde venstresiden få enerett på en så viktig sak som kvinnekamp?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS