‒ De vil jo egentlig ikke dø

Statsministeren bruker paternalistiske argumenter mot aktiv dødshjelp. Den som ønsker hjelp til å dø vet ikke sitt eget beste. Da er det bedre at Erna Solberg bestemmer for deg.

Publisert Sist oppdatert

Norsk politikk domineres for tiden av KrFs sidevalg, og tilhørende frierier fra høyre- og venstresiden. Ut med badevannet forsvinner liberale prinsipper om menneskets selvbestemmelse, som når statsministeren åpner for å komme KrF i møte i avgrensningene av retten til selvbestemt abort. Det er jo ikke noe offer akkurat for Erna Solberg, siden hun er enig med KrF, men nedstemt av eget parti.

Rammet av dette er ikke minst kampen for retten til en verdig livsavslutning ‒ aktiv dødshjelp. På tross av at meningsmålinger i flere tiår har vist at et flertall i folket og i de fleste partier er tilhenger av å gjøre dette lovlig, vil ingen partier kjempe for det. En av grunnene er at KrF, som har nøkkelen til politisk makt her i landet,  aldri kan samarbeide med partier som vil tillate aktiv dødshjelp. Bare mistanken om at et parti kan gå den veien er tungtveiende for KrF.

Etter at Unge Høyre fulgte Unge Venstre og Frp ved å gå inn for legalisering i sommer, hadde Erna Solberg derfor behov for å slå fast at dette ikke var aktuelt for Høyre, noe hun gjorde i et Facebook-innlegg 11. oktober, senere publisert i Vårt Land. Jeg kommer tilbake til dette straks.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS