NYHET

Den svenske feministen og skribenten Cissi Wallin brukte flere år på å henge ut menn offentlig. I en nylig publisert kronikk tar hun avstand fra egne handlinger, men legger skylden på en flokkmentalitet hun hevder å ha blitt revet med av.

– Ingen vil innrømme at de har makt

Etter årevis med å henge ut problematiske menn i sosiale medier tar den svenske skribenten Cissi Wallin nå avstand, men erkjenner ikke ansvar. Det er symptomatisk, mener norsk ekspert.

Publisert

Den svenske feministen og skribenten Cissi Wallin har vært en fremtredende lederfigur i jakten på problematiske handlinger og ytringer i svensk offentlighet de siste årene. Wallin var kjent for å spore opp privatpersoner som skal ha gjort seg skyldige i sexisme ved ord eller handling og henge dem ut for sine følgere i sosiale medier. Nå har hun imidlertid sett bjelken i eget øye, og ønsker å ta et oppgjør med offentlig uthenging.

I en kronikk publisert i Expressen forrige uke trekker Wallin frem noen eksempler på «problematiske» menn som opplevde å motta hat og trusler etter at hun hang dem ut offentlig, og undrer seg over hvorfor hun handlet som hun gjorde.

«Gud, som jeg skjemmes. Hva faen holdt jeg på med?», spør hun i teksten, før hun fortsetter med å forklare at hun i dag innser at befolkningen «særlig andre og unge kvinner, krever raseri».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS