Hvis man spør en hvit nordmann om vedkommende blir bekymret over å tenke seg at hvite nordmenn kan bli en minoritet i Norge i overskuelig fremtid, vil svaret avhenge i betydelig grad av hva han da ser for seg, skriver Nils August Andresen.

Muslimproblemer

En meningsmåling fra Chatham House viser at et flertall i store europeiske land mener at all innvandring fra muslimske land bør stoppes. Hva faen gjør vi nå?

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen, som ble presentert forrige uke og i kjølvannet av Donald Trumps presidentordre om innreisestopp fra syv muslimske land, hadde 10 000 respondenter fra ti europeiske land – Belgia, Frankrike, Hellas, Italia, Polen, Spania, Storbritannia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

I gjennomsnitt svarer 55 prosent av respondentene, vektet for landsstørrelse, at de er enige i at all videre innvandring fra majoritetsmuslimske land bør stoppes. 25 prosent var usikre. Bare 20 prosent var uenige.

Hvis du er en velutdannet, liberal nordmann som i hovedsak mener at det norske samfunnet er et godt sted å leve, kan det være verdt å ta seg tid til å lese den siste setningen igjen: Bare 20 prosent var uenige.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS