KOMMENTAR

Kan Atle Antonsen være morsom igjen?

Riksadvokaten ble overbevist om at Atle Antonsens utskjelling av Sumaya Jirde Ali var dårlig humor. Men den virkelig store utfordringen for komikeren er å overbevise folkejuryen om at han har god humor.

Publisert

Forrige uke henla Riksadvokaten anmeldelsen mot Atle Antonsen. Gitt partenes forklaringer og konteksten for øvrig var det også den åpenbare konklusjonen: Antonsens verbale mitraljøse var – som Riksadvokaten formulerer det – «et lite vellykket forsøk på satire over rasisme». At det i kjølvannet av Jirde Ali-saken også dukket opp en annen, tilsvarende grenseoverskridende sak om behandlingen av en rullestolbruker for noen år siden, styrket i så måte egentlig bare Antonsens versjon: Denne særegne formen for mislykket humor er noe nær et varemerke.

Flere ble skuffet over henleggelsen i forrige runde, blant annet Antirasistisk senter. De er neppe mer fornøyde nå. Andre benytter henleggelsen som en mulighet til å gå videre: I anledning henleggelsen sier P4 til Kampanje at kanalen åpner for Antonsen-comeback i programmet Misjonen.

Men spørsmålet er egentlig et annet: Kan Antonsen være morsom for et stort publikum igjen?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS