NYHET

Omtrent på samme tid som ledelsen i Oslo Frp i desember ble ekskludert, ble Det konservative partiet stiftet av redaktør og daglig leder i Document.no Hans Rustad.

De nasjonalkonservative småpartiene

Etter det mislykkede forsøket på å gi Oslo Frp en nasjonalkonservativ profil har nå flere av lederne gått over til Demokratene. Omtrent på samme tid startet Document-redaktør Hans Rustad parti.

Publisert

Helt på tampen av 2020 ble den norske partifloraen ytterligere utvidet da Det konservative partiet så dagens lys. Partiets styreleder er redaktør i Document.no Hans Rustad, mens Documents redaksjonssekretær Geir Furuseth er oppgitt som styremedlem.

Partiet ble stiftet 16. desember og registrert i Enhetsregisteret 30. desember. Det har foreløpig kommet lite informasjon om det nye partiet, men nøkkelopplysningene fra registeret beskriver partiets formål slik: «Politisk parti med formål om fremme (sic) konservatismen». Politisk beskrives Rustads redaksjon i Document.no gjerne som nasjonalkonservativ, og redaktøren selv har tidligere tatt til orde for at Fremskrittspartiet bør profilere seg tilsvarende. I en artikkel publisert i september 2019, skrev Rustad at «Hvis Frp skal ha noe som helst håp om å komme tilbake må det bli et nasjonalkonservativt parti», etter at Christian Tybring-Gjedde skal ha foreslått dette for partiets sentralstyre.

Minerva har kontaktet Rustad i et forsøk på å finne ut av hva den nye partilederen ønsker å oppnå med Det konservative partiet. Rustad har ikke svart på henvendelsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS