Et bittelite håp for Le Pen

Macron taper noe: I en fersk meningsmåling svarer 60 prosent at de vil stemme på Macron mot Le Pen i andre runde av presidentvalget.

Publisert Sist oppdatert

Første runde i det franske presidentvalget er unnagjort. Marine Le Pen og Emmanuel Macron står igjen og skal kjempe om Elyséepalasset over de neste 10 dagene. De er allerede godt i gang med en knallhard sluttspurt.

Foreløpig ligger Macron best an, og etter alle solemerker vil han gå av med seieren. Det er likevel verdt å følge med på meningsmålingene som vil komme på løpende bånd fremover.

I en dagsfersk undersøkelse blant 2900 registrerte velgere svarer 60 prosent at de vil stemme på Macron. Det er en nedgang. Rett før første runde i det franske presidentvalget støttet nemlig de samme respondentene Macron med 65 prosent da de ble stilt samme spørsmål. Oppslutningen vil stabilisere seg når vi nærmer oss 7. mai, men det er uvisst hvordan. Tallene viser også svakheten ved å stille hypotetiske spørsmål om kandidater før de faktisk møtes tête-á-tête, siden velgerne ofte endrer preferanser med ny og avgjørende informasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS