SPALTIST

Det blir ikke et kjempevalg på Frp, men det blir nok bedre enn det så ut til ved inngangen til valgkampen, skriver Jan Arild Snoen.
Det blir ikke et kjempevalg på Frp, men det blir nok bedre enn det så ut til ved inngangen til valgkampen, skriver Jan Arild Snoen.

Frp i siget

Oljeskattedebatten fører til at Frp går mot et bedre valg enn det så ut til ved inngangen til valgkampen.

Publisert

Jeg hadde gleden av å delta i Politisk Kvarter i morges, først og fremst om sperregrense-partiene basert på kommentaren her på tirsdag. Frps fremgang var ellers hovedsaken, men jeg fikk ikke anledning til å si noe om det. Derfor kommer noen tanker her.

Ved inngangen til valgkampen skrev jeg at Frp så ut til å gå mot et valg omkring 10 prosent, og fremsto som litt på siden denne gangen. Men for snaue to uker siden ga regjeringen en åpning for Listhaug, og hun grep den begjærlig. Før noen hadde rukket å lese forslaget til nytt oljeskatteregime, var hun ute med et veldig skarpt angrep, og truet blant annet med ikke å stemme for regjeringens neste budsjett, dersom den ved et mirakel skulle overleve valget.

Sammen med noen fornøyd-meldinger fra deler av miljøbevegelsen, skapte det et inntrykk som har fått feste seg: Høyre hadde beveget seg betydelig i avveiningen mellom olje og klima, til fordel for det siste. Ettersom folk har fått satt seg nærmere inn i saken, og Norsk olje og gass har gitt klarsignal for reformen, fremstår endringene saklig sett som mindre dramatiske.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS