SPALTIST

Skal denne gjengen redde USA?

Til tross for at de har opplevd mindre traumer enn de aller fleste foregående generasjoner, klarer Generasjon Z å traumatisere seg selv. Og noen mener de skal kunne få USA tilbake på rett kjøl.

Publisert

I helgen som gikk kunne man finne en av de merkeligste tekstene jeg har lest i norsk presse. Den ble skrevet som en kommentar av en journalist i VG. «Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning», står det. Og det er jo greit nok. Men allikevel burde det være i VGs egen interesse å ta en liten kvalitetstitt på kommentarer, spesielt når de er skrevet av en av deres egne.

Det første man kan si er at det er sjeldent å se en ansatt journalist så knallsterkt flagge sitt eget politiske ståsted. Jeg kommer aldri til å kunne lese noe denne journalisten skriver om USA – eller annen politikk – uten å huske denne teksten. Ikke at det overrasker å finne ut at en skribent i VG er ultraprogressiv. Det er allikevel noe med å late som om man er i stand til å tøyle sine egne preferanser bare litt når man skriver i nyhetsmedia.

Her avsløres imidlertid at de preferansene har tatt så fullstendig overhånd at teksten fremstår som virkelighetsfjern og blottet for empirisk anker. Og jeg tror ikke slikt er bra for VG.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS