– Jordan Peterson er det nærmeste vi kommer et universalgeni i vår spesialiserte tid

Halvor Fosli mener det er intellektuell latskap å la en samling tweets være inngangen til vurdering av den kanadiske psykologen.

Publisert Sist oppdatert

28. april kommer Jordan Peterson til Bergen på turné med sin siste bok. Det fikk MDG-politiker Eivind Trædal til å gruble over hvilken mottagelse den kanadiske psykologen vil få her til lands. «Jordan Peterson har blitt mer gæren», uttalte Trædal til Minerva på torsdag, og pekte på en rekke utspill på Twitter. Peterson-tilhenger Jack Chen mente man må plukke det gode fra mylderet av Petersons uttalelser. Trædal slo bare ned på Peterson i sin helhet fremfor å nyansere kritikken, mente Chen.

En av dem som reagerte på artikkelen, var forfatter og samfunnsdebattant Halvor Fosli. I en Facebook-post torsdag kritiserte han Minerva for å ha intervjuet Trædal om Peterson, som Fosli kaller «en av verdens mest beleste, meriterte og innflytelsesrike intellektuelle».

– Hvis det er samling av tweets som er inngangen til din vurdering av Jordan Peterson, er du intellektuelt lat eller på et politisk oppdrag for å forsøke å delegitimere en av den anglo-amerikanske sfærens mest innflytelsesrike akademikere. Det er en useriøs og uinteressant form for debatt. Hvis Minerva skal sette søkelys på Petersons betydning, må dere se bredere på det, utdyper Fosli til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS