Klar for Bergen: Jordan Peterson

– Jordan Peterson har blitt mer gæren

Det sier Eivind Trædal, som etterlyser et oppgjør med den kontroversielle kanadieren fra norsk høyreside. Peterson har hjulpet tusenvis av unge, parerer Jack Chen, som mener man må plukke ut de gode poengene.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 28. april besøker den berømte og kontroversielle kanadiske (forhenværende) psykologiprofessoren Jordan Peterson Grieghallen i Bergen som del av sin turné med boken Beyond Order: 12 More Rules For Life. Da Peterson besøkte Oslo Konserthus i 2018, ble billettene utsolgt på en time. Fire år senere var han å finne i Oslo Spektrum – ikke til fullsatt sal, men med tusenvis av fremmøtte tilhengere åkkesom.

Peterson er blitt populær særlig blant unge menn som mener han har hjulpet dem med å få orden og mening i tilværelsen. En av dem er 20 år gamle Jack Chen, som har skrevet om Peterson flere ganger – blant annet i Subjekt forrige uke. Sommeren 2022 laget Aftenposten en reportasje med Chen, som var på Petersons foredrag i Oslo Spektrum. I saken omtalte Chen Peterson som en «farsfigur».

Peterson er imidlertid også en prominent kulturkriger etter at han i 2016 nektet å bruke kjønnsnøytrale pronomen i undervisningen ved Universitetet i Toronto. Siden har det ballet på seg, og han kritiseres kraftig av mange, inkludert bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Oslo Eivind Trædal, som i flere år har pekt på problematiske sider ved Peterson, senest i en Facbook-post mandag denne uken i anledning det kommende foredraget i Bergen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS