Puslespelislam

Eit avhør omtalt i Oslo-politiet sin hatkrimrapport er til å kjenna att: Den sikta har lese om islam på internett.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag vart politiet i Oslo sin hatkrimrapport for 2016 lagt fram. Den omhandler 165 anmeldte saker. Det er ikkje eit svært høgt tal i ein storby som Oslo, sjølv om det er ei betydeleg auke. Auka fortel oss ikkje med naudsyn at det har vore meir hatkriminalitet. Rapporten er full av forbehold når det gjeld kva ein kan lesa ut av tala. Det største av desse forbeholda er – diverre – at mørketala antakeleg er høge.

Dermed er det kanskje ikkje tala som er det mest interessante i Oslo-politiet sin rapport. Det er det døma som er. I ei sak går den sikta bort til eit kjærestepar på ein spisestad, for å meddela at mannen i paret – som muslim – må halda seg langt unna norske jenter. Han framstår som truande. Det vert knuffing av det.

«Har lest om muslimske menn»

I avhør fortel mannen at han har lest om muslimske menn i England som dopar ned jenter og nyttar dei som sexslavar, og at politiet ikkje har gjort noko, i frykt for å verta kalla rasistar. Han meinte at dette også var eit problem andre stader med mange muslimar, som i Sverige «hvor han har lest at det er 50 no-go soner». Vidare fortalte han at islam ikkje er ein religion, men ein ideologi, og at islam handlar meir om å invadera og å ta over, og at han ikkje ville godta totalitære i sitt eige nabolag. Den sikta mannen fortalte at han reagerte dersom han såg ei norsk kvinne saman med ein muslim, sjølv om han ikkje nødvendigvis ville seia frå eller gjera noko med det, men understrekar også at han ser på det som ei plikt «i enkelte tilfeller å si fra hva han synes om dette».

Så kjem toppen av kransekaka: Den sikta mannen legg til at han ikkje seier at den fornærma mannen er ein dårleg person, og framhever at berre han sluttar å vera muslim, så kan han godt vera venen hans. Den sikta mannen forklarer at han slett ikkje er rasist. Det er «ideologien til [i]slam siktede har et problem med».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS