SPALTIST

Hvorfor Putin har fått et ensidig bilde av Vesten

Og om hvorfor to kriger, med 2500 års mellomrom, ikke tyder på at historien er avsluttet.

Publisert

Noen har, ikke overraskende, gitt NATO og USA skylden for den pågående krigen. Jeg skal ikke gå inn på det, for det kan føre til uendelige diskusjoner og whataboutism. Men her er en annen måte å forskyve skyld på: Putin og hans kumpaner er konservative macho-menn. Hvis de for eksempel de siste årene hadde lest nettsidene til norske aviser, må de mer enn nok ha fått bekreftet sine fordommer om at Vesten er dekadent, dvs. bløtaktig. Der ville de funnet at woke og metoo, transdebatter og influensere, reportasjer om kosmetiske operasjoner og gravide kjendiskvinner, dominerer. Ja, i morges hadde NRK et lengre innslag om en ung kvinne som hadde grått en hel dag, fordi hun hadde fått litt håravfall etter å ha brukt et kjemisk middel for å rette ut sin afrofrisyre.

Og før dette kunne NRK melde, mens krigen i Ukraina var på sitt mest brutale: «En splittelse i kvinnebevegelsen i Oslo resulterer i to 8. mars-tog i Oslo. Hovedtoget er som vanlig arrangert av 8. mars-komiteen, mens det alternative er det interesseorganisasjonene for polyamorøse, sexarbeidere og BDSM-folk som står bak, skriver Klassekampen. Organisasjonene Polynorge, Pion og Smil Norge hevder å ville ta tilbake kvinnedagen med inkluderende feminisme. De deltar ikke i hovedtoget fordi mange opplever frontene i kvinnebevegelsen som steile og debattklimaet som tøft.»

Vi må vel kunne si at dette gir et inntrykk av en generell feminisering av samfunnet. Er dette den egentlige «end of history»?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS