SPALTIST

En konservativ omvendelse

Kjente konservative stemmer som Ayaan Hirsi Ali og Jordan Peterson vender seg til kristendommen. Men avvisning av truende ismer ser ut til å være viktigere enn troen på Jesus.

Publisert

Kan en tilbakevending til kristendommen redde den vestlige sivilisasjonen fra sammenbrudd i møte med totalitære krefter og ideologier? Spørsmålet må stilles etter at Ayaan Hirsi Ali den 11. november publiserte et essay med tittelen «Why I am now a Christian».

Den sentrale påstanden i essayet er at det bare er kristendommen som kan redde den vestlige sivilisasjonen. Alis nye erkjennelse er at ateismen hverken kan utruste Vesten i møte en slik eksistensiell trussel, eller tilføre enkeltmennesker en dypere mening i livet.

Tittelen på essayet henspiller på Bertrand Russells berømte essay fra 1930, «Why I am Not a Christian.» For Ali er dette betydningsfullt ettersom Russells essay bidro til at hun på begynnelsen av 2000-tallet selv omfavnet ateismen som en frigjøring fra islam og religiøs undertrykking. Når hun nå igjen omfavner en religiøs livsanskuelse, gir hennes tidligere ateistiske bekjennelse en ekstra klangbunn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS