SPALTIST

Jeg tror de aller fleste mennesker, og absolutt alle politikere, vil være i stand til å forklare oss hvorfor det er viktig å ha en sterk offentlig sektor. Men ville alle greie å forklare hvorfor vi trenger en sterk privat sektor? spør Kristin Clemet.

Skape for å dele

Alle vellykkede land har en sterk, (relativt sett) effektiv og ukorrupt offentlig sektor. Men alle vellykkede land har også en livskraftig privat sektor, og hva er poenget med den?

Publisert

I et innlegg i Klassekampen 13. april, under overskriften «Skade for å dele», irriterer professor Bent Sofus Tranøy seg over Arbeiderpartiets slagord «skape for å dele».

Han mener at «den underliggende ideen er at før vi kan dele noe som helst, må vi tjene penger på noe annet. Med på lasset følger en forestilling om at enkelte økonomiske aktiviteter skaper verdier, mens andre bruker dem».

Eller sagt på en annen måte: Det kan virke som at noen, også politikere, tror at de økonomiske verdiene skapes i næringslivet, mens offentlig sektor bare bruker dem. Og slik er det naturligvis ikke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS