NYHET

Antikorrupsjonsfondet ledes av Aleksej Navalnyj (foran i midten), og har gjennomført en serie meningsmålinger for å se hva russere tenker om krigen i Ukraina.

– Krigsmotstandernes momentum vil fortsette å vokse i det russiske samfunnet

Det hevder Aleksej Navalnyj, som oppfordrer russere til å fortsette protestene mot Putins krig. Målinger fra organisasjonen hans viser at et flertall nå anser Russland som aggressor.

Publisert

Aleksej Navalnyjs organisasjon Antikorrupsjonsfondet har gjennomført en serie korte, nettbaserte meningsmålinger blant innbyggere i Moskva over flere dager for å måle oppslutningen om Putins krig mot Ukraina, skriver opposisjonslederen på Twitter.

Navalnyj skriver at hvorvidt russere faktisk støtter krigen er en sak av ytterste politisk betydning, og at svaret på spørsmålet vil definere Russlands plass i det 21. århundrets historie.

«Det er én ting hvis Putin dreper ukrainske sivile og ødelegger livsviktig infrastruktur med full støtte fra russiske borgere. Men saken er en helt annen dersom Putins blodige satsning ikke støttes av samfunnet», skriver han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS