Ervin Kohn etterlyser en bredere debatt om antisemittismen på venstresiden, og en bredere debatt om hva som kjennetegner denne.

Uenighet om britiske Labours antisemittisme-definisjon også i Norge

Mens LO i Trondheim har vedtatt en resolusjon mot definisjonen, mener Ervin Kohn at den åpner for en betimelig diskusjon om antisemittisme fra venstresiden også i Norge.  

Publisert Sist oppdatert

Minerva skrev nylig om den dype splittelsen som preger britiske Labour over spørsmålet om hvor utbredt problem antisemittismen er i partiet, og om hvor grensen går mellom legitim Israel-kritikk og jødehat.

Et viktig stridspunkt er at styringskomiteen i Labour i 2018 bestemte seg for å innføre International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) sine foreslåtte vedtekter som definerer antisemittisme. En av de mest kontroversielle av disse sier at det er antisemittisk «å nekte det jødiske folk retten til selvbestemmelse ved å hevde at eksistensen av en israelsk stat er et rasistisk prosjekt».

Selv om partileder Jeremy Corbyn har kjempet hardt for å få inn endringer som sikret at kritikk av Israel fremdeles skal være legitimt, innførte partiet likevel alle de 11 foreslåtte statuttene i sin opprinnelige form.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS