NYHET

Instagram-kontoene rasisme.i.norge og rasisme_i_norge oppfordrer følgerne sine til å dele historier og saker om rasisme.
Instagram-kontoene rasisme.i.norge og rasisme_i_norge oppfordrer følgerne sine til å dele historier og saker om rasisme.

Rasismeovervåkning på nett tar kontakt med arbeidsgivere

Flere norske bedrifter oppfordres til «å ta grep» av Instagram-kontoer som dokumenterer det de anser som rasistisk atferd på nett.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke annonserte strømmetjenesten Dplay at de hadde bestemt seg for å fjerne julekalenderen «Nissene over skog og hei» (laget i 2011) etter sterke reaksjoner på Espen Eckbos karakter Ernst-Øyvind, som er mørk i huden.

Saken om «Nissene over skog og hei» ble løftet frem av to antirasistiske kontoer på Instagram, rasisme.i.norge (med over 22 000 følgere) og rasisme_i_norge (med over 28 000 følgere).

De to kontoene oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de har opplevd rasisme i det norske samfunnet. «Det er er mye rasisme i Norge. Ofte blir man fortalt at det ikke er det. Del dine historier i DM (direktemelding, journ. anm.), så kan vi sammen belyse og lære hva som er rasisme», skriver rasisme.i.norge i sin profiltekst på Instagram.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS