Oda Oline Omdal er kritisk til at motstanden mot Unge Høyres vedtak om kvoteflyktninger ikke ble tatt opp internt før Arina Aamir og andre gikk ut i mediene.

– Dette handler ikke om konflikt i Unge Høyre, men maktkamp

Oda Oline Omdal er kritisk til måten flere har annonsert sin utmelding av ungdomspartiet etter landsmøtet og mener det bør sees i sammenheng med posisjonering til stortingsvalget. – Tillegger meg hensikter jeg absolutt ikke har, svarer Arina Aamir.

Publisert

Er det problemer innad i Unge Høyre? Flere ungdomspolitikere fra Oslo valgte å melde seg ut av ungdomspartiet etter helgens landsmøte, der det blant annet ble vedtatt en midlertidig stopp i mottak av kvoteflyktninger. Utmeldingen er blitt utdypet med at det handler om en retningsendring i Unge Høyre, og at vedtaket om kvoteflyktninger var siste dråpe som fikk begeret til å renne over. 

Oda Oline Omdal, medlem av arbeidsutvalget i Oslo Unge Høyre, er svært kritisk til Arina Aamirs utspill om utmeldelse: 

– Det er høyt under taket i Unge Høyre. Vi er en demokratisk organisasjon der vi diskuterer politiske saker, og noen ganger taper man den diskusjonen. De er ikke alene om å dra hjem fra landsmøtet og føle at de har tapt en kamp. Mange drar hjem og er skuffet uten at de melder seg ut av partiet av den grunn, sier Omdal.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS