NYHET

Atle Halstensen sier at han nå, sammen med større kulturaktører, vurderer et kollektivt søksmål mot staten på vegne av kultursektoren.

Vurderer å saksøke staten

– Enkelte sektorer kan ikke tvinges til å betale prisen for at politikerne og myndighetene ikke har sørget for tilstrekkelig utbygging av helsevesen, sier kulturtopp.

Publisert

– En undersøkelse vi har presentert for Kultur- og likestillingsdepartementet viser null videresmitte på over 3200 arrangementer og 900 000 publikummere under hele koronapandemien.

Det sier Atle Halstensen, medeier og kunstnerisk leder i Scenekvelder på Folketeateret. Han er blant initiativtakerne til en demonstrasjon foran Stortinget onsdag formiddag. Halstensen peker mot en utvikling i pandemien med høy grad av vaksinasjon og der den dominerende omikronmutasjonen fører til mer smitte men mindre alvorlig sykdom.

– Forholdsmessigheten er jo fullstendig ute av proporsjoner og helt uakseptabel sett med kultursektorens øyne! Dette er ikke greit og presedensen er ikke til å leve med. Skal vi måtte stenge kulturarenaene hver gang det er en smittetopp av en eller annen sort i samfunnet?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS