Landsmormoren og syrligpompen

Gro får 3, Kåre får 2. Minerva har kastet terning på statsministrenes middagskos.

Publisert Sist oppdatert

De siste søndagene har vår nåværende statsminister og fem tidligere spist mat og mimret om gamledager på NRK1. De seks episodene av serien Da vi styrte landet ble spilt inn i én sammenhengende jafs. De må ha blitt svært mette utover i serien.

I går ble taffelet avsluttet med Erna Solberg som hovedperson, og det er på tide å trille terning. Ikke over deres politiske virke, men deres evne til å være koselige middagsgjester. Ja, for det er jo kose-TV, dette her.

Jens Stoltenberg: Statsmannen. Terningkast 5.

«Jeg liker makt», sier Jens i den ene episoden. Jens er en fyr som kan si noe så freidig uten at vi synes det er spesielt blærete. Jonas Gahr Støre ville gjort imaget sitt verre med en sånn uttalelse. Hadde en mer perifer politiker som Olaug Bollestad kommet med noe slikt, ville vi begynt å lure.

Jens er også en middagsgjest som holder seg til sak, er lett selvironisk, og han bærer ikke preg av hele tiden å måtte komme med små finter til rivaler fra gamledager. Maktkampen mot Thorbjørn Jagland blir nevnt, men han håndterer den sikkert og høvisk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS