KOMMENTAR

NULL LIKES: Oppfordringen om å dele info for å svekke tidligere utenriksminister Espen Barth Eide i WhatsApp-gruppen «Politikk» fikk hverken likes, respons eller støtteerklæringer fra andre gruppemedlemmer.

DNs sladresak er politisk vissvass

Forresten – noen som vet noe om Kjell Ingolf Ropstad, eller?

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv publiserte forrige uke en sak som var så lang at den får mine artikler til å fremstå som haiku-dikt. 35 000 tegn fyller saken, tilsvarende 13 A4-sider.

Man skulle tro det var en sak av ytterste viktighet, siden den har fått fylle så mange spaltemeter i landets største næringslivsavis. Og saken er da også solgt inn med store bokstaver: «Milliardærenes skjulte politiske nettverk» lyder overskriften. Ingressen følger opp: «I den lukkede Whatsapp-gruppen «Politikk» diskuterer flere av landets rikeste personer hvordan de skal ta knekken på Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen.» Blant de første underoverskriftene finner vi «Hatet mot Arbeiderpartiet» og «Høyres rike onkler».

Vi snakker altså om en chat-tråd på en gruppe med 128 medlemmer – skjønt et lite mindretall synes å være aktive. Leseren får inntrykk av et organisert nettverk som jobber systematisk for å hindre regjeringsskifte gjennom drittpakker mot politiske motstandere, som støtter Høyre – og som har en umiskjennelig eim av brunt, farlig Arbeiderparti-hat på toppen. For å være sikker på at man skal forstå hvor alvorlig det hele er, følger DNs kommentator Eva Grinde opp med kommentaren «Hva er det med milliardærene og høyrepopulisme?»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS