NYHET

Havvind kan få hybridkabler

SPØRRETIMEN: Nikolai Astrup (H) rettet sterk kritikk mot det han mener er en uklar og ikke ambisiøs nok satsing på havvind fra regjeringens side. Hybridkabler fra Sørlige Nordsjø II utelukkes ikke av olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Publisert

– I dag fikk vi igjen presentert ny havvind fra regjeringen. Det skjer ofte for tiden. Når regjeringen allerede har forlatt politikken i tilleggsmeldingen, kommer det vel en tilleggsmelding til tilleggsmeldingen. Regjeringen har også lagt frem en ambisjon som er lavere og ligger lenger frem i tid enn det Høyre og flere andre partier har foreslått, sa Nikolai Astrup (H) i dagens spørretime.

Han mener med andre ord at regjeringens retning er uklar og uforutsigbar. Først var Sp mot hybridkabler. Samme morgen annonserte partiet at de har snudd.

– Når regjeringen i dag har lansert målet om å tildele areal tilsvarende 30 000 MW frem til 2040 er det et viktig skritt og et viktig grunnlag for å bringe energinasjonen Norge videre. Vi jobber nå konkret med det som er tildelinger tilknyttet Sørlige Nordsjø og Utsira Nord. Vi har også sagt vi vil ha en betydelig utdeling i 2025. Den skal være så omfattende at vi får til teknologi- og industriutvikling. Det er del av å ta en tydelig global posisjon, svarte olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS