KOMMENTAR

Fox News og Lou Dobbs trues med søksmål for sine konspirasjonsteorier omkring presidentvalget.

Fox risikerer saftig søksmål

Konspirasjonsteoriene omkring valgavviklingen har i ukesvis versert i retten. Nå snur spillet, og det er gærningene og deres medløpere i mediene som risikerer klekkelige erstatningskrav.

Publisert Sist oppdatert

Siden det ble klart utpå morgenkvisten 4. november at Donald Trump hadde tapt presidentvalget, har Trump og hans flokk bare pøst på med anklager om valgfusk og svindel. Noe av dette har nådd rettsapparatet, men i utvannet form, siden det ikke er like risikofritt å lyve for retten som det tilsynelatende har vært i mediene.

Men i de siste dagene har selskaper som er mest utsatt for denne kampanjen, nemlig Dominion og Smartmatic, minnet de mest uansvarlige om at det faktisk finnes en injurielov i USA, og at dette kan bli dyrt. New York Times dekket saken i en lengre artikkel i går.

Mange har sikkert fått med seg påstandene om mystiske forbindelser til Venezuela og Hugo Chavez’ spøkelse. Antonio Mugaci er ganske riktig fra dette landet, og er sjef for Smartmatic, et globalt selskap som utvikler og selger elektroniske stemmemaskiner i en rekke land. Rudy Giuliani har påstått at Smartmatic bare er en front for sin konkurrent Dominion, som har en rekke av de lokale myndighetene i USA som administrerer valget som kunde. Smartmatic trakk seg ut av det amerikanske markedet i 2007, og var denne gangen bare leverandør til Los Angeles County, og bare den galeste trumpist tror på fullt alvor at Trump «egentlig» vant California. Selskapet har ingen forbindelse til Dominion.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS