Lege og samfunnsdebattant Wasim Zahid mener det er avdekket et nytt «oss» og «dem» etter at krigen brøt ut i Gaza.

– Hvorfor kan ikke Barth Eide skrive en engelsk tweet som fordømmer Israels brutalitet?

Wasim Zahid mener minoritetspersoner har lettere for å engasjere seg for palestinernes sak fordi de identifiserer seg sterkere med de undertrykte.

Publisert

På Twitter/X har Unge Høyre-leder Ola Svenneby og lege og samfunnsdebattant Wasim Zahid vært i en lengre meningsutveksling. Spørsmålet gjelder hvorvidt Norge, Europa og Vesten opererer med ulike moralske standarder i reaksjonen på de to krigene som utspiller seg i dag, i Ukraina og i Gaza. 

Wasim Zahid tvitret for eksempel følgende på en lengre kommentar fra Svenneby: «I denne tråden skriver @olasvenneby i bunn og grunn at vesten skal være egoistisk, kynisk og prinsippløs. At det er sikkerhetspolitiske hensyn som skal være førende for våre holdninger, ikke medmenneskelighet, empati, moral og menneskeverd. Notert.»

Til Minerva utdypet Unge Høyre-lederen sitt syn om at det er både menneskelig og naturlig at nordmenn og europeere flest er mer engasjert i krigen i Ukraina, ikke minst fordi vår felleseuropeiske sikkerhet i langt større grad avhenger av hvordan Russlands angrepskrig utvikler seg. Noe tilsvarende er ikke uten videre tilfelle for konflikter i Midtøsten. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS