NYHET

Advokatråd om lovbrudd ble innhentet etter representantskapets ordinære behandling

Oppdraget til advokatfirmaet Hjort ble gitt etter at representantskapet ifølge Julie Brodtkorb varslet Stortinget om lovbrudd i Norges Bank. Nå vil ikke Brodtkorb svare på hvordan hun har involvert resten av Norges Banks representantskap i dette arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

I stortingshøringen om ansettelsen av ny leder for oljefondet kom Julie Brodtkorb, leder av Norges Banks Representantskap, med til dels sterke beskyldninger mot sentralbanksjefen.

På direkte spørsmål fra Frps Sivert Bjørnstad, bekreftet Brodtkorb at hun mente sentralbankloven bestemmelse om at Norges Bank skal informere departementet om saker av viktighet, som fremgår av sentralbanklovens paragraf § 1-6, var brutt dersom banken ikke har informert Finansdepartementet om at «Tangen vil beholde sine eierposisjoner i AKO-systemet» etter at han tiltrer som sjef for Oljefondet.

Til dette rettet Bjørnstad følgende oppfølgingsspørsmål til Brodtkorb: «Representantskapet er Stortingets tilsynsorgan. Ville det ikke da vært naturlig om stortingets tilsynsorgan varslet stortinget formelt, dersom man mener at Hovedstyret bryter sentralbankloven?». Hvorpå Brodtkorb svarte at «vi har varslet stortinget om det formelt i brev av 11.6.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS