Sentralstyremedlem i KrFU Torkel Johannes Bjuland mener likestillingspolitikken i Norge er feilslått.

– Vi har et bevisst forhold til å ville nå unge menns utfordringer

Etter mange år er den fallende trenden snudd. KrFs ungdomsparti mener de har funnet en vinneroppskrift.

Publisert

Mange har varslet en langsom død for KrF. Selv om partiet har svært mange medlemmer og høy velgerlojalitet, er det eldre, såkalte «sistegangsvelgere» som har holdt partiet såvidt over sperregrensen. Da KrF bikket under ved sist stortingsvalg, kunne det tolkes som at dommedagsprofetiene omsider slo til.

Så kom høstens valg, og KrFs nedgang virket å være stabilisert. Vel så interessant var det kanskje å merke seg at yngre velgere – «førstegangsvelgerne» – har begynt å få øynene opp for partiet. KrF fikk syv prosent av unge mannlige velgere, det samme Arbeiderpartiet oppnådde. «Vi følger et kall om å øke og gi (...) Det står som et mål for vårt folk og parti», som det heter i KrF-sangen.

Det føyer seg inn mønsteret, hvor unge velgere viser seg å trekke mot høyre. Tendensen er tydeligst for unge menn, noe som har skapt frykt hos deler av venstresiden. På Facebook lanserte Rødts Mímir Kristjánsson flere forslag for å vinne tilbake unge menn. Han foreslo flere nye praktiske fag i ungdomsskolen, anledning til å ta et pauseår før videregående, og kraftig innstramming i arbeidsinnvandring gjennom EØS. Alt dette var «no brainers» ifølge Kristjánsson.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS