SPALTIST

Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen har vært elektrifisert siden oppstarten i 2016.
Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen har vært elektrifisert siden oppstarten i 2016.

Når statssekretær Tiller tuller

Statssekretær Tony Christian Tillers lettsindige omgang med titalls milliarder kroner til elektrifisering av sokkelen har fratatt meg nattesøvnen.

Publisert Sist oppdatert

Hør: Torsdag kveld meldte statssekretær Tiller i Olje- og energidepartementet seg på i et debattråd på facebooksiden min – «du får nesten greie ut,» skrev han. At jeg mener at elektrifisering av sokkelen er galskap, har jeg skrevet om i Minerva flere ganger, tenkte jeg, men Tiller leser kanskje ikke Minerva? Mer alvorlig er det at det kan se ut som Tiller heller ikke har lest sitt eget departements energimelding, eller – hvis han har lest den – ikke forstått den.

At han ikke ville forstått det han ikke har lest, er selvfølgelig også en mulighet.

Men jeg kan greie ut igjen: Tiller mener at elektrifisering av norsk sokkel er et godt klimatiltak som dessuten vil gi norsk olje- og gassvirksomhet et konkurransefortrinn på sikt, om enn det ifølge ham er litt «usikkert» hva angår de globale effektene. I et intervju til NTB fulgte olje- og energiminister Tina Bru opp Tillers linje, og hun mente at det var «smått absurd» å være mot elektrifisering av sokkelen. Ifølge Bru gir det akkurat like mye utslippskutt å elektrifisere norsk sokkel som å elektrifisere all annen industri.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS