NYHET

Amerikanere tror politiet dreper langt flere svarte enn tilgjengelig statistikk tilsier

En ny måling viser at det særlig er amerikanere på venstresiden som overvurderer hvor mange som blir drept.

Publisert

Drapet på George Floyd i fjor ble kulminasjonen på en opphetet nasjonal debatt rundt rasisme og politidrap på svarte som har pågått i USA i årevis. Det offentlige ordskiftet har vært særlig betent som følge av sterke følelser og uenighet om kilder.

Det er vanskelig å være sikker på de faktiske tallene på drepte. Ifølge Washington Posts database ble 13 ubevæpnede svarte menn ble skutt og drept i 2019. Det er imidlertid viktig å påpeke at denne oversikten kun inkluderer personer som er skutt, mens andre drapsmetoder ikke er med. George Floyd ble som kjent kvalt til døde, og vil således ikke dukke opp i Washington Posts statistikk for 2020. Databasen «Mapping Police Violence» rapporterer at 27 ubevæpnede svarte menn skal ha blitt drept av politiet i 2019.

Amerikanske Skeptic Research Center opplyser om at tallet på drepte kan være høyere når man justerer for myndighetene som ikke har rapportert inn sine tall, muligens mellom 60-100. Kun 5030 av 18 514 politimyndigheter på føderalt, delstats- og lokalt nivå har overlevert opplysninger om bruk av makt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS