NYHET

Ingen tro på løsning

Hverken USA eller Russland ga utrykk for at det var mulig å komme til enighet på dagens toppmøte i Geneve, men USAs utenriksminister Antony Blinken holdt fast på ambisjonen om en diplomatisk løsning.

Publisert Sist oppdatert

Etter de innledende høflighetsfrasene gikk Russlands utenriksminister Sergej Lavrov rett på sak i toppmøte med hans amerikanske motpart Antony Blinken i dag i Genève.

– Vi har brukt my tid på å gå gjennom det omfattende materialet som er oversendt fra det amerikanske utenriksdepartementet med anklager om russisk desinformasjon. Vi har lest det med stor interesse, men vi håper samtidig at ikke alle deres ressurser har arbeidet med dette materialet, slik at noen også har fått tid til å studere våre forslag, uttalte en syrlig Lavrov.

Han fortsatte sitt innlegg med å vise til at USA tidligere hadde gitt utrykk for at de ikke hadde tro på noen løsning, og fremhevet at det fra russisk hold heller ikke fantes en tro på det.

– Det eneste vi forventer er konkrete svar på våre konkrete forslag, la Lavrov til.

USAs utenriksminister Antony Blinken svarte på Lavrovs utfordring med å legge til at man fra amerikansk hold heller ikke så for seg at uenighetene landene i mellom kunne løses i dagens møte, men at man fremdeles ønsket å finne en diplomatisk løsning.

Blinken samtidig at USA ønsket å forhindre ytterligere russisk aggresjon mot Ukraina.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS