17. mai-komiteen i Oslo for 2024

– Jeg ønsker ikke å forskuttere hva som skjer på møtet i morgen

Danby Choi og Mikkel Dobloug skaper kontrovers i 17. mai-komiteen. Komitéleder Bjørn Revil ønsker seg en apolitisk prosess videre.

Publisert

Valget av Subjekt-redaktør Danby Choi som taler ved kransnedleggelsen ved Henrik Ibsens grav kommende 17. mai-feiring i Oslo har skapt en del kontrovers. «Danby Choi har offentlig vært ute og støttet en tiltalt voldtekstmann, og nå skal han få æren av å holde tale på Norges bursdag foran det norske folk», het det i underskriftskampanjen som samlet 15 000 signaturer. Initiativtager, TikTok-eren Anine Olsen, har siden møtt Danby Choi i debatt på TV2. 

Kampanjen har utgangspunkt i en TikTok-video Danby Choi delte i fjor, der han opptrådte sammen med en person som er dømt for seksuell omgang med en mindreårig og omtalte ham som «kansellert». Choi har siden beklaget denne videoen.

Danby Choi skriver i et Facebook-innlegg at «Aktivistene har nok evnet å gjøre talen min mye viktigere – og i hvert fall mer ikonisk – enn den noen gang var. Jeg tror i hvert fall at Henrik Ibsen ville likt at det stormet rundt bekranserne hans. Han var – om mulig – enda mer kontrær enn meg.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS