Borgerlig abortkaos

Det er mange med meg som nå forventer at Høyres kvinner rykker ut for å hindre at Erna Solberg setter kvinners rettigheter på spill.

Publisert Sist oppdatert

I tida etter KrFs ekstraordinære landsmøte har spesielt ett utspill under den interne valgkampen til KrF fått oppmerksomhet. Nåværende forhandlingsleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, gikk tidlig ut og etterspurte svar fra Erna Solberg og Jonas Gahr Støre om endringer i abortloven. Solberg svarte at joda, det kunne hun være med på. Støre ga ingen slik bekreftelse.

I ettertid har det vist seg at utspillet var planlagt spill. Nå er det fullt kaos på borgerlig side, der mange er uenige med Solbergs åpning for å forhandle om abortloven. Solbergs regjeringspartnere i Venstre og FrP avviser en slik endring “kategorisk”, til tross for at Venstre igjen har klart å være notorisk uklare. Men også i Solbergs eget parti har dette lenge vært en kontroversiell sak.

Muligens tok statsministeren munnen for full når hun åpnet for å endre abortloven – en sak hun tidligere har tapt i eget parti. Uansett er nå forventningene såpass klare i KrF at noe må skje. Retrettmulighetene er stengt, og det er dermed duket for andre akt i tragikomedien om abortloven. Spinndoktorene entrer scenen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS