LANGLESNING

Hvorfor vil regjeringen gjøre det vanskeligere for dem som venter barn med downs å snakke med familier som faktisk har barn med downs?

LANGLESNING: Støre-regjeringen har fjernet en besøksordning som hjalp gravide som venter barn med kromosomavvik å besøke foreldre til slike barn – og begrunnet det med at ordingen var «uetisk». Hva har skjedd med venstresidens syn på abort og moral?

Hva har skjedd med venstresidens syn på abort og moral? Tilde Broch Østborg (venstre) og Anne Holt (høyre) gir forskjellige svar.

Publisert Sist oppdatert

«Det å tilby den type kontakt for familier som står i en krevende valgsituasjon fordi de har fått kunnskap om fosteret i mors liv, mener vi er uetisk.»

Ordene kom fra helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en Dagsnytt 18-debatt om såkalte «besøksfamilier», en offentlig finansiert ordning som gjør det mulig for familier som venter barn med kromosomavvik å besøke familier som allerede har barn med kromosomavvik. Eller, rettere sagt, det var en slik ordning – for regjeringen kutter nå støtten.

Ordningen som helseministeren fordømte som «uetisk», er altså et valgfritt tilbud for familier som selv vil vite mer om hvordan det er å leve med barn som har kromosomavvik – for eksempel downs syndrom.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS