Lite nytt fra sentrum-venstre-fronten

Agenda har spådd fremtiden, men både utfordringer og foreslåtte løsninger har vært diskutert før.

Publisert Sist oppdatert

Tankesmien Agenda sier ”sentrum-venstre” der hvor politiske og kjødelige forfedre sa ”sosialdemokratiet”. Betyr det at venstresiden vender seg i mer høyreorientert, liberal eller konservativ retning? Eller er det et valgteknisk begrep, et forsøk på å få både KrF, og kanskje til og med Venstre over på venstresiden?

Dette har jeg grunnet på. Så når tankesmien Agenda arrangerer intet mindre enn Framtidskonferansen, er det bare å møte opp. Konferansen gikk av stabelen tirsdag denne uken.

Abstrakte visjoner om 2060

KrFs Dagrun Eriksen spiller et upåklagelig preludium på flygel idet jeg smyger meg inn mellom benkeradene. Første punkt er ungdomspartienes visjoner for 2060. Hvis dette sentrum-prefikset skal gi mening, er det vel en ung og nøktern gjeng som skal på podiet?

Mani Husseini fra AUF snakker begeistret om hvilket varmt og flott samfunn vi skal ha i 2060, men sier ikke noe om veien dit: - I dag, når vi er rike, kan vi ikke begynne å tenke på hvor vi skal kutte. Hos Grønn Ungdom er det enda mer optimisme å hente, sånn sett bort fra klimaet, da: - Ikke noe tyder på at Norge ikke kan betale min pensjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS