KOMMENTAR

Politiet satt opp sperringer rundt demonstrantene fra Extinction Rebellion som forsøkte å hindre trafikken i Oslo sentrum.

Aktivister som begår lovbrudd må møte hardere konsekvenser

Politiet har en innarbeidet tradisjon for bare å kose med ytterliggående klimaaktivister. Da er det heller ikke så veldig rart at aksjonene blir mer og mer destruktive.

Publisert Sist oppdatert

For om lag et år siden hadde Extinction Rebellion aksjoner over hele Oslo. En av disse møtte jeg tilfeldigvis på da jeg var på vei fra Slottsparken mot Stortinget. Aksjonen bestod i å sperre trafikken ved Nationaltheateret ved å lenke seg sammen og legge seg ned i veibanen.

Til min store forbløffelsen var politiets svar på denne aksjonen ikke å fjerne demonstrantene slik at normal ferdsel kunne gjenopptas. I stedet ble politiet en del av aksjonen ved at de selv satte opp sperringer rundt demonstrantene og sikret området de befant seg på. Slik ble politiet med på å hindre naturlig trafikkavvikling for ikke bare bilister, men også fotgjengere der demonstrantene hadde slått seg ned.

Jeg var selv på vei gående fra Slottsparken til Stortinget, og ønsket å ta meg gjennom dette området der demonstrantene befant seg. Men da jeg kom til området der aksjonen pågikk, fikk jeg beskjed av en politimann på stedet om at politiet hadde sperret av området, slik jeg ikke fikk mulighet til å krysse gatene nedenfor Slottsparken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS