NYHET

Venstres mest populære ordfører Alfred Bjørlo.

Distriktspsykopaten som reformerer distriktene

For ett år siden smalt saken i VG: Trine Skei Grande skal bak lukkede dører ha kalt Venstres mest populære ordfører, Alfred Bjørlo, for psykopat. Dermed var rabalderet i gang. Et rabalder som skulle få ringvirkninger for reformeringen av Distrikts-Norge.

Publisert Sist oppdatert

For omtrent på dagen ett år siden smalt saken i VG: Trine Skei Grande skal bak lukkede dører kalt Venstres mest populære ordfører, Alfred Bjørlo, for psykopat. Lokalpolitikeren hadde det nemlig med å legge seg oppi politikken sentralt. Den daværende Eid-ordføreren fra det som den gang var Sogn og Fjordane kom med politiske innspill til alle fra stortingsgruppe til partiledelse. Han hadde meninger om alt fra politiske beslutninger til utspill og bevilgninger. Dette skal, ifølge VG, ha blitt i meste laget for Venstres leder. Da Bjørlo på kronikkplass i Nationen i august 2018 konkluderte med at han hadde fått nok av å være en lojal partikanin, ble det vel mye for sjefen for Norges mest endringsvillige parti.

Kronikken, som bar tittelen Den bakstreverske staten, ble, av Aftenposten, omtalt som en kraftsalve mot Regjeringens reformer. Skei Grande tok det ikke helt sånn. Ifølge kilder VG snakket med, utbrøt en oppkavet Venstre-leder «Han er jo helt psykopat».

Grandes forklaring på hvordan Bjørlo endte opp som psykopat, skal ifølge VG, være oppveksten som enebarn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS