Joe Biden håper på drahjelp fra Taylor Swift

Trumps team tar det for gitt at popartisten vil støtte Biden, og legger planer for å angripe henne under presidentvalgkampen.

Publisert

Joe Biden sliter med lav popularitet i den kommende presidentvalgkampen, som etter alle solemerker vil stå mellom ham og Donald Trump. Demokratene har tradisjonelt hatt et godt grep om yngre velgere, men har store problemer med å vekke ungdommens entusiasme for Uncle Joe. 

Taylor Swift har oppnådd astronomisk berømmelse. Hennes konserter registreres på Richters skala og hun overtok i fjor stafettpinnen etter ingen ringere enn Volodymyr Zelenskyj som Time Magazines «person of the year». Hennes konserter er så inntjenende at de medfører vekst i delstatenes økonomi – gjerne omtalt som «Taylornomics». I fjor ansatte det amerikanske mediekonsernet Gannett, som utgir USA Today og eier over 200 lokal- og regionaviser, en helt egen «Taylor Swift-reporter».

Swift er ingen politisk figur, men hun har engasjert seg i små drypp, og da på demokratenes side. Axios viste denne uken til hvordan hun i 2018 offentlig støttet to demokrater i mellomvalget i Tennessee og oppfordret fansen til å stemme. Et døgn etter at Swift oppfordret Instagram-følgerne sine til å registrere seg for å stemme, hadde omtrent 65 000 personer registrert seg. Hun har uttrykt anger for ikke å ha tatt til orde mot Trump i 2016, og støttet Biden i 2020, men har derimot ennå ikke uttalt seg om høstens valg. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS