SPALTIST

Speaker i Representantenes hus, Mike Johnson, har lenge vært negativ til å støtte ukrainernes forsvarskrig mot Russland, men snudde forrige uke, og mener det er i USAs interesse å støtte Ukraina.

Johnson så lyset

Speaker Johnson fant igjen samvittigheten sin, og Trump lot ham følge den.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag stemte et klart flertall i den amerikanske kongressen for hjelpepakken til Ukraina. Ingen demokrater stemte imot, mens republikanerne i Huset var delt omtrent på midten, med 102 for og 110 imot. Tirsdag vil Senatet etter alt å dømme følge opp, siden de allerede i februar vedtok en lignende pakke, inkludert støtte til Israel og Taiwan, med et solid flertall på 70 senatorer. Det dreier seg om en stor pakke, snaue 61 milliarder dollar til Ukraina, og utgjør en ramme som Biden-administrasjonen kan trekke på i de nærmeste månedene. De første våpensendingene er like rundt hjørnet, hardt tiltrengt som de er.

Republikansk krigstrøtthet

Hjelpepakkene til Ukraina i 2022 og 2023 gikk gjennom med bred støtte, det vil si nærmest enstemmighet blant demokratene, og omkring halvparten av republikanere i Huset og en større andel i Senatet. Hvorfor var det da så vanskelig å få det til med den pakken som Biden-administrasjonen la frem i fjor høst?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS