NYHET

Forsvaret av norsk olje og gass ble en god sak for Frp under skolevalget, mener leder for Fremskrittspartiets Ungdom Andreas Brännström. Slagordet «Drill, baby, drill!» ble møtt med trampeklapp i skoledebattene, forteller han Minerva.

– Jeg tror unge har skjønt hvor viktig norsk olje og gass er for velferdssamfunnet

Frp gikk mest frem ved årets skolevalg, hvor klima var det største temaet. Mange unge er nok lei av MDG, mener FpU-leder Andreas Brännström.

Publisert

Det ble et brakvalg for Frp da resultatene fra årets skolevalg var klare. Partiet går mest frem og er størst på borgerlig side med 13,9 prosent. Det er det beste resultatet for Frp siden 2013, da partiet trådte inn i regjering for første gang.

At Frp styrker seg i det som omtales som et «klimavalg», og hvor velgerne selv tilhører befolkningsgruppen som tilsynelatende er mest opptatt av klima og miljø, kom som en overraskelse på mange.

– Først og fremst må jeg bare understreke at jeg er utrolig stolt av alle FpUere som har gjort en kjempeinnsats. De har stått på fra morgen til kveld, reist landet rundt og overbevist velgere, og det har de lyktes med, sier FpU-leder Andreas Brännström til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS